Den ultimata hamburgaren
Gör den ultimata hamburgaren med Santa Marias nya krydda Natural Umami som får alla smaker att explodera i munnen. Tomat, parmesanost och shiitakesvamp är naturligt rika på umami och förstärker upplevelsen ytterligare. Receptet kommer från Santa Maria.
4 portioner
Ingredienser
- •2 dl parmesanost
- •600 g nötfärs
- •1 ägg
- •2 msk kryddmix Natural Umami
- •2 msk smör
- •kryddmix Tellicherry Black Pepper
- •100 g shiitakesvamp
- •4 hamburgerbröd
- •2 dl ketchup
- •1 huvud romansallad
- •2 stora tomater (gärna rostade tomater)
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
1.Sätt ugnen på 250 °C.
2.Riv parmesanen grovt. Lägg fyra högar av den rivna parmesanosten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda osten i ca fem minuter eller till den smält till platta, gyllenbruna flarn. Låt svalna på bakplåtspappret.
3.Blanda färs med ägg och Natural Umami och forma till fyra biffar (för 4 port). Skär svampen i centimetertjocka skivor.
4.Stek biffarna i hälften av smöret på medelstark värme. Krydda med lite nymald Tellicherry Black Pepper. Stek därefter svampen i resterande smör i några minuter tills den fått fin färg.
5.Varva bröd med ketchup, romansallad, parmesanflarn, hamburgare, tomater och svamp till härliga burgare. Servera med extra ketchup.