Dilliga fiskburgare med het dressing och rotfrukter
4 portioner
Ingredienser
- Rotfrukter
- 250 gram morötter, 250 - 350 g
- 700 gram fast potatis, 200 - 700 g
- salt och svartpeppar
- olivolja
- Fiskburgare
- 400 gram laxfilé, 280 - 400 g
- 400 gram torsk
- 0,5 st gul lök(ar)
- 0,5 dl grädde
- 0,5 paket fryst dill
- 0,5 st Citron, saft
- 1 msk potatismjöl
- 0,5 dl ströbröd, + 0,5 dl till panering
- 0,75 tsk salt
- 3 krm svartpeppar
- smör och olivolja
- Dressing
- 2,5 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk honung
- salt och svartpeppar
- Tillbehör
- 1 st tomat
- salladsblad
- 0,5 st Rödlök
- 4 st hamburgerbröd
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor och stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja. Salta och peppra efter smak.
Sätt in i ugnen ca 30 min.
3. Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Lägg fisktärningar, lök, grädde, dill, citronsaft, potatismjöl, ½ dl ströbröd, salt och svartpeppar i en matberedera. Mixa tills du får en slät konsistens.
4. Häll ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 st biffar och vänd dem i ströbrödet.
5. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek fiskbiffarna gyllenbruna, ca 3 min på varje sida.
Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.
6. Dressing: Blanda turkisk yoghurt med sambal oelek, honung och smaka av med salt och peppar.
7. Tillbehör: Skär tomaten i skivor och skala och skiva rödlöken. Plocka salladsblad och lägg upp på ett fat.
Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med några rotfruktsstavar.