Dilliga fiskburgare med het dressing och rotfrukter

4 portioner

Ingredienser

 

  1. Rotfrukter
  2. 250 gram  morötter, 250 - 350 g
  3. 700 gram  fast potatis, 200 - 700 g
  4. salt och svartpeppar
  5. olivolja
  6. Fiskburgare
  7. 400 gram  laxfilé, 280 - 400 g
  8. 400 gram  torsk
  9. 0,5 st  gul lök(ar)
  10. 0,5 dl  grädde
  11. 0,5 paket  fryst dill
  12. 0,5 st  Citron, saft
  13. 1 msk  potatismjöl
  14. 0,5 dl  ströbröd, + 0,5 dl till panering
  15. 0,75 tsk  salt
  16. 3 krm  svartpeppar
  17. smör och olivolja
  18. Dressing
  19. 2,5 dl  turkisk yoghurt
  20. 1 tsk  sambal oelek
  21. 1 tsk  honung
  22. salt och svartpeppar
  23. Tillbehör
  24. 1 st  tomat
  25. salladsblad
  26. 0,5 st  Rödlök
  27. 4 st  hamburgerbröd

 

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200 grader.

 

2. Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor och stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja. Salta och peppra efter smak.

Sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Lägg fisktärningar, lök, grädde, dill, citronsaft, potatismjöl, ½ dl ströbröd, salt och svartpeppar i en matberedera. Mixa tills du får en slät konsistens.

4. Häll ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 st biffar och vänd dem i ströbrödet.

5. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek fiskbiffarna gyllenbruna, ca 3 min på varje sida.

Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

6. Dressing: Blanda turkisk yoghurt med sambal oelek, honung och smaka av med salt och peppar.

7. Tillbehör: Skär tomaten i skivor och skala och skiva rödlöken. Plocka salladsblad och lägg upp på ett fat.

Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med några rotfruktsstavar.