Fiskburgare
4 portioner
- •400 g fiskfilé t ex torsk
- •1 ägg
- •1/2 dl mjölk
- •1 tsk salt
- •1 krm vitpeppar
- •1 1/2 dl ströbröd
- •matfett att steka i
- Dressing
- •3 dl gräddfil
- •1 msk senap
- •2 msk grillgurka
- Till servering
- •strimlad isbergssallad
- •finahackad rå lök
- •stekt gul lök
- •tomat i skivor
- •hamburgerbröd
Så här gör du
Close
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
1.Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, mjölken och kryddorna i matberedare till en färs.
2.Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till 8 runda biffar (för 4 port). Vänd biffarna i ströbröd och stek varsamt.
3.Blanda dressingen. Bygg burgare och servera med valda tillbehör.