Fiskburgare a la Mannerström
4 portioner
- 400 g torskfärs
- 200 g laxfärs
- 1 knippe finskuren gräslök
- 2 äggulor
- 1 msk sweet chilisauce
- smör till stekning
- salt & peppar
- Till servering:
- 4 hamburgerbröd
- salladsblad eller späda rödbetsblad
- 1 liten rödlök
- tomat
- räksallad (Se nedan)
Blanda alla ingredienser till en smidig smet. Forma fyra stora burgare. Stek dem i rikligt med smör i en het stekpanna 3-4 minuter på varje sida tills de fått fin färg och är färdiga.
Grilla bröden som hastigast och lägg på salladsblad, fiskburgare och rödlök i rungar. Toppa med en rejäl klick räksallad.
Räksallad
100 g skalade räkor
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
2 msk fint skuren dill
2 msk fint skuren gräslök
salt & peppar
Blanda först ihop alla ingredienser förutom räkorna. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ned räkorna och låt dra i kylskåp i några timmar.