Fiskburgare (COOP)
4 portioner
- •500 vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
- •0,5 finhackad gul lök
- •2 msk smör, till stekning
- •0,5 dl matlagningsgrädde
- •1 msk potatismjöl
- •0,5 tsk salt
- •0,5 tsk vitpeppar
- •0,5 tsk kajennpeppar
- •0,5 dl hackad färsk koriander
- Chilidressing:
- •2 dl matyoghurt
- •3 msk chilisås
- •1 msk konjak eller citronsaft
- •salt
- •peppar
- Tillbehör:
- •3 skivade tomater
- •1 skivad rödlök
- •1 skivad inlagd gurka
- •4 sköljda salladsblad
- •100 g sköljda groddar eller ärtskott
- •4 hamburgerbröd
Gör så här
Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.
Burgaren
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.