Fiskburgare (COOP)

4 portioner

  1. 500 vit fiskfilé, t ex sej, torsk eller kolja
  2. 0,5 finhackad gul lök
  3. 2 msk smör, till stekning
  4. 0,5 dl matlagningsgrädde
  5. 1 msk potatismjöl
  6. 0,5 tsk salt
  7. 0,5 tsk vitpeppar
  8. 0,5 tsk kajennpeppar
  9. 0,5 dl hackad färsk koriander
  10. Chilidressing:
  11. 2 dl matyoghurt
  12. 3 msk chilisås
  13. 1 msk konjak eller citronsaft
  14. salt
  15. peppar
  16. Tillbehör:
  17. 3 skivade tomater
  18. 1 skivad rödlök
  19. 1 skivad inlagd gurka
  20. 4 sköljda salladsblad
  21. 100 g sköljda groddar eller ärtskott
  22. 4 hamburgerbröd

Gör så här

Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.

Burgaren

Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Låt svalna. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs. Forma fyra biffar, hetta upp smör i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.

Varva alla ingredienser till burgarna på brödet, ringla över chilidressingen.