Grekiska hamburgare med yoghurtdressing
Receptet är för 4st rejäla hamburgare. Fetaost allt efter tycke, går även att blanda i lite smulad fetaost i dressingen också.
Ingredienser hamburgare
- 600g grovmald nötfärs
- 3msk finhackad rödlök
- 1tsk torkad oregano
- ca 1dl smulad fetaost (dosera efter smak och tycke)
- 1tsk salt
- 3st finrivna vitlöksklyftor
Ingredienser dressing
- 3dl naturell grekisk yoghurt
- 2tsk hackad färsk dill
- 2tsk hackad färsk mynta
- Salt och peppar att smaka av med
Tillbehör
- 4st pitabröd
- Gurka
- Tomat
- Ev. någon god sallad.
Gör såhär
- Blanda ihop hamburgaringredienserna försiktigt, dela upp i 4st lika stora hamburgare. Ställ i kylskåpet.
- Kombinera ingredienserna för dressingen i en liten skål ordentligt, smaka av med salt och peppar. Ställ i kylskåpet.
- Stek eller grilla hamburgarna 3-4 minuter på varje sida tills färdiga.
- Lägg tunna skivor gurka och tomat på pitabröd, lägg på hamburgare och ringla på yoghurtdressingen och servera.
- Avnjut dessa fantastiska hamburgare.