Grundrecept
För att lyckas med en riktigt bra hamburgare är det viktigt att man utgår från ett bra grundrecept. När man fått till grundreceptet kan man i stort sett lägga till vad som helst för att krydda till hamburgaren lite extra.
Bara fantasin sätter gränser för vad man kan lägga till i en hamburgare. Sätt igång, laborera och testa.
Kommer ni på ett fungerande recept som borde finnas på King Burger, tveka inte att kontakta oss.
Ingredienser
(4 hamburgare)
- 600g grovmalen nötfärs
- 1st ägg
- 1tsk salt
- 1tsk nymald svartpeppar
(Obs! Om ni använder blandfärs eller fläskfärs underlättar det om man lägger till en blandning av 1dl ströbröd & 1dl grädde i smeten innan den får stå i kylen. Detta gör att smeten ”sätter sig” och binder samman bättre)
Gör såhär
- Rör ned salt i nötfärsen. Detta gör smeten seg och håller ihop bättre.
- Blanda ner ägg och svartpeppar, blanda ordentligt.
- Rulla ihop till en rulle och ställ i kylskåpet ca 20-30 minuter.
- Skär upp i 4st lika stora bitar och platta/forma till lika stora hamburgare.
- Stek eller grilla ca 3minuter på varje sida.