Kycklingburgare
Hamburgare på kycklingkött är lite vassare i smaken och blir hur goda som helst om man gillar vitlök, curry och grönsaker.
För 4 personer
40 minuter
- 600 g benfritt kycklingkött
- 1 ägg
- 1 krm curry
- 1 vitlöksklyfta
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- rapsolja
- Till dressingen:
- 4 msk majonnäs
- 4 msk crème fraiche
- 1 msk finhackad rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk curry
- salt och peppar
- Dessutom:
- 4 stora hamburgerbröd
- salladsblad, gärna blandade sorter med varierande smak
- skivad tomat
Gör så här:
1. Skär kycklingen i bitar som sedan körs till färs i matberedare. Blanda färsen med curry och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.
2. Blanda dressingen. Fixa till grönsakerna, det vill säga blandade blad och skivade tomater.
3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt rapsolja och forma fyra burgare direkt i pannan. Smeten är ganska lös innan den hunnit få yta. Stek första sidan 2 minuter, justera ned värmen och vänd försiktigt. Stek andra sidan 2-3 minuter på lägre värme. Kycklingburgare måste alltid vara helt genomstekta.
4. Lägg ihop burgarna med fyllning i uppskurna och lätt värmda hamburgerbröd.