Kycklingburgare

Hamburgare på kycklingkött är lite vassare i smaken och blir hur goda som helst om man gillar vitlök, curry och grönsaker.

För 4 personer

40 minuter

  1. 600 g benfritt kycklingkött
  2. 1 ägg
  3. 1 krm curry
  4. 1 vitlöksklyfta
  5. 2 krm salt
  6. 1 krm vitpeppar
  7. rapsolja
  8. Till dressingen:
  9. 4 msk majonnäs
  10. 4 msk crème fraiche
  11. 1 msk finhackad rödlök
  12. 1 vitlöksklyfta
  13. 1/2 tsk curry
  14. salt och peppar
  15. Dessutom:
  16. 4 stora hamburgerbröd
  17. salladsblad, gärna blandade sorter med varierande smak
  18. skivad tomat

Gör så här:

1. Skär kycklingen i bitar som sedan körs till färs i matberedare. Blanda färsen med curry och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta, salta och peppra.

2. Blanda dressingen. Fixa till grönsakerna, det vill säga blandade blad och skivade tomater.

3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt rapsolja och forma fyra burgare direkt i pannan. Smeten är ganska lös innan den hunnit få yta. Stek första sidan 2 minuter, justera ned värmen och vänd försiktigt. Stek andra sidan 2-3 minuter på lägre värme. Kycklingburgare måste alltid vara helt genomstekta.

4. Lägg ihop burgarna med fyllning i uppskurna och lätt värmda hamburgerbröd.