LAMMFÄRSBURGARE I PITABRÖD

4 portioner

Ingredienser

  1. 400 g lammfärs
  2. 3⁄4 tsk salt
  3. 1 tsk rosmarin
  4. Arla® Smör-&rapsolja oliv
  5. Till servering:
  6. 4 st pitabröd
  7. 250 g KESO® cottage cheese naturell
  8. 75 g Arla Apetina® fetaost, smulad
  9. 1⁄2 dl gröna oliver med pimento, hackade
  10. blandad grönsallad
  11. 2 st tomater
  12. 1 st rödlök

 

Gör så här:

Blanda färsen med salt och rosmarin. Forma färsen till 4 tunna hamburgare. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpannan 1-2 min på varje sida. Blanda cottage cheese med fetaost och oliver. Servera burgarna i varma pitabröd med cottage cheese, strimlad sallad, skivad tomat och rödlök.

TIPS:

Lammfärs kan bytas ut mot nötfärs.