Lax- och torskburgare

 

Det här behöver du till dina fiskburgare 4-5  :

  1. 200 gram torsk /sej
  2. 200 gram lax
  3. 1/2 msk dill
  4. 1 tsk salt
  5. citronpeppar
  6. Ströbröd att panera dem i

Gör dina fiskburgare så här :

 

Skär fisken i små kuber ( gärna när den är lite halvtinad, då är det lättare )

Mixa allt i mixern till en smet. I receptet jag hade stod det att det skulle i 1 dl grädde- jag tyckte inte att det behövdes, så jag hade inte i något alls. Men om eran blir torr, ha i lite grädde då. Rör ner salt, dill och lite citronpeppar.

Forma burgare och panera dem i ströbröd, och smörstek de klara.

Servera med gott hamburgerbröd, pommes & grönsaker och en god gurkdressing.

Gurkdressing :

  1. 2 1/2 dl creme fraiche
  2. 4 msk gurkmix ( typ bostongurka)
  3. salt och citronpeppar
  4. Rör ihop dressingen och ställ kallt.