Lax- och torskburgare
Det här behöver du till dina fiskburgare 4-5 :
- 200 gram torsk /sej
- 200 gram lax
- 1/2 msk dill
- 1 tsk salt
- citronpeppar
- Ströbröd att panera dem i
Gör dina fiskburgare så här :
Skär fisken i små kuber ( gärna när den är lite halvtinad, då är det lättare )
Mixa allt i mixern till en smet. I receptet jag hade stod det att det skulle i 1 dl grädde- jag tyckte inte att det behövdes, så jag hade inte i något alls. Men om eran blir torr, ha i lite grädde då. Rör ner salt, dill och lite citronpeppar.
Forma burgare och panera dem i ströbröd, och smörstek de klara.
Servera med gott hamburgerbröd, pommes & grönsaker och en god gurkdressing.
Gurkdressing :
- 2 1/2 dl creme fraiche
- 4 msk gurkmix ( typ bostongurka)
- salt och citronpeppar
- Rör ihop dressingen och ställ kallt.