LYXIGA HAMBURGERBRÖD
Extra saftiga hamburgerbröd. Toppa med dina favoritfrön eller som här med svarta och vita sesamfrön och vallmofrön och solroskärnor.
Receptet gäller för 12 st
Ingredienser
- •1 dl Arla® mjölk
- •25 g jäst
- •1⁄2 tsk salt
- •6 dl vetemjöl
- •100 g Arla® Svenskt Smör
- •2 ägg
- Till pensling
- •1 ägg
- •3 msk vallmofrön blandat med andra frön
Gör så här:
Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Arbeta in smör och ägg i degen. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela i 12 bitar. Forma dem till runda bullar och platta ut dem tunt, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.