LYXIGA HAMBURGERBRÖD

Extra saftiga hamburgerbröd. Toppa med dina favoritfrön eller som här med svarta och vita sesamfrön och vallmofrön och solroskärnor.

Receptet gäller för 12 st

 

Ingredienser

  1. 1 dl Arla® mjölk
  2. 25 g jäst
  3. 1⁄2 tsk salt
  4. 6 dl vetemjöl
  5. 100 g Arla® Svenskt Smör
  6. 2 ägg
  7. Till pensling
  8. 1 ägg
  9. 3 msk vallmofrön blandat med andra frön

 

Gör så här:

Värm mjölken till max 37°. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk, salt och 2 dl av mjölet. Arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Arbeta in smör och ägg i degen. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp den på mjölad arbetsbänk och dela i 12 bitar. Forma dem till runda bullar och platta ut dem tunt, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler utan bakduk.