Parmesanburgare med soltorkad tomatcréme
Hemmagjorda hamburgare smaksatta med parmesan och dijonsenap. Goda att grilla till grillfesten och servera med en röra av soltorkade tomater och matlagningsyoghurt. Hamburgarna är lätta att göra, bara blanda köttfärs med ost och senap och grilla. Bjud burgarna i bröd med grönsaker och tomatkrämen.
4 portioner
- •ca 500 g högrevsfärs eller nötfärs
- •1 dl riven parmesanost
- •1 msk dijonsenap
- •1/2 tsk flingsalt med jod
- •3 krm peppar
- •1 förp crème av soltorkad tomat (à 140 g)
- •1 dl matlagningsyoghurt (10 %)
- •flingsalt med jod
- •svartpeppar
- •2 silverlökar
- •1 huvudsallad
- •4 hamburgerbröd
Så här gör du
Close
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
1.Blanda högrevsfärsen med parmesan, senap, salt och peppar. Forma den till portionsstora hamburgare.
2.Blanda tomatcrèmen med yoghurten. Smaksätt med salt och peppar.
3.Grilla burgarna på båda sidor tills innertemperaturen är 70°C.
4.Skala och skiva löken i tjocka skivor och grilla dem.
5.Skölj och bryt salladen i mindre bitar.
6.Grilla bröden och lägg ihop en burgare med grönsakerna, köttet och tomatcèmen.
För alla
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matlagningsyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja), ris- eller havrebaserat alternativ. Välj mjölkproteinfri ost.
Näringsberäkningen är beräknad per portion om sparrissallad med champinjoner väljs att serveras till.
Tips
Servera med t.ex. rostad färskpotatis eller sparrissallad med champinjoner.