Rökig chipotleburgare
Detta blir 4st rejäla och goda hamburgare. Vissa av tillbehören finns att köpas på extremefood. Mängden chipotle kan varieras efter smak. Avnjut till en riktigt god öl med polarna!
Ingredienser
- 600g nötfärs
- 1/2 finhackad gul lök
- 1tsk grillkrydda
- 1tsk Liquid smoke
- 2tsk Worcestershiresås
- 2st finhackade vitlöksklyftor
- 3st hackade ”Chipotle i Adobo”
- 1tsk salt
- 1tsk nymalen svartpeppar
- Cheddarost (skivor)
- 4st hamburgerbröd
- Tillbehör efter smak
Gör såhär
- Blanda nötfärs, lök, liquid smoke, worcestershiresås, vitlök och finhackade chipotle i en skål.
- Forma till 4st lika stora hamburgare och krydda med salt och nymald svartpeppar. Ställ i kylskåpet i ca 20-30 minuter.
- Stek eller grilla hamburgarna ca 3-4 minuter på varje sida tills önskad konsistens uppnåtts.
- Lägg på en skiva cheddarost på varje hamburgare ca 1 minut innan de är klara.
- Servera med hamburgerbröd och tillbehören ni rekommenderar.
Tack till Extremefood för att vi får låna receptet.