Viltburgare med kantareller
Receptet är för 4st hamburgare. Det går utmärkt att använda nötkött istället för vilt också.
Burgare
- 500g viltfärs
- 1st ägg
- 1tsk salt
- 1krm svartpeppar
- 1tsk torkad timjan
- 1,5dl grädde
- Smör, att steka i
Topping
- 0,5l färska kantareller (ca 150g)
- 1st salladslök
- 1msk smör
- 0,5tsk salt
Dressing
- 1msk dijonsenap
- 0,5msk rapsolja
- 1msk vatten
Servering
- 4 st skivor lantbröd
- 1st påse mâchesallat eller andra sallatsblad
- rårörda lingon
Gör såhär
- Arbeta ihop färs, grädde, salt och peppar till en smidig smet. Forma till 4st hamburgare.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ställ i kylskåpet.
- Rensa och dela kantarellerna om det behövs. Skiva salladslöken.
- Stek svampen i smör tills de börjar få lite färg, vänd ner skivade löken i slutet och krydda med salt och peppar.
- Stek hamburgarna i smör, ca 3-5 minuter på varje sida.
- Serverna hamburgarna på brödskivorna med sallad. Toppa med rårörda lingon, svampen och ringla över dressingen.
Källa: Alltommat