LAMMFÄRSBURGARE I PITABRÖD
4 portioner
Ingredienser
- •400 g lammfärs
- •3⁄4 tsk salt
- •1 tsk rosmarin
- •Arla® Smör-&rapsolja oliv
- Till servering:
- •4 st pitabröd
- •250 g KESO® cottage cheese naturell
- •75 g Arla Apetina® fetaost, smulad
- •1⁄2 dl gröna oliver med pimento, hackade
- •blandad grönsallad
- •2 st tomater
- •1 st rödlök
Gör så här:
Blanda färsen med salt och rosmarin. Forma färsen till 4 tunna hamburgare. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpannan 1-2 min på varje sida. Blanda cottage cheese med fetaost och oliver. Servera burgarna i varma pitabröd med cottage cheese, strimlad sallad, skivad tomat och rödlök.
TIPS:
Lammfärs kan bytas ut mot nötfärs.